Reageer op: Vragen en ervaringen over Module 1

Reageer op: Vragen en ervaringen over Module 1

#9381
Lisa Goudzwaard
Sleutelbeheerder

Hallo Irene,
Qua groenten adviseer ik in het algemeen alle kruisbloemige groenten, ui en knoflook. Dus alle groenten met zwavel, tenzij iemand een zwavel of thiolintolerantie heeft. Dan krijg je daar klachten van. Verder kun je ook wortels, courgette, artisjokken, asperges en doperwten eten. Mits er geen salicylaat problemen zijn. Zoals je ziet zijn er vaak uitzonderingen. Daarom is het belangrijk eerst het voedingsadvies te schrijven. Als de groenten zoals je ze nu eet, neemt, zit je goed. Alleen mais zou ik voorzichtig mee zijn in verband met schimmels. Mais is het gevoelig voor schimmel, zelfs op het land kunnen ze al besmet worden. Ik denk dat er met deze opsomming wel een behoorlijke varieteit te behalen is.
Het is ook goed om de groenten te mengen. Liefst 4 of 5 soorten, dan maak je als het ware je eigen ‘multivitamine’.