Module 1 programma herprogrammeren en balans

Module 1 programma herprogrammeren en balans

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Auteur
  Berichten
 • #9309
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Hier kun je alles wat je kwijt wilt over de eerste module delen, zoals de meerdere lichamen van onszelf, opheffen van blokkades, programma’s om de hersenen opnieuw te bedraden of programmeren, zelfcompassie, spirituele verbinding.

  #9412

  Hi Lisa,
  Ik weet niet of ik op de juiste plek in het forum schrijf nu. Ik heb gelezen over de hersenen en limbic Kindling. Naarmate ik er meer over las werd me meer duidelijk maar ook vond ik het ‘zwaar’ worden. met name de stapeling van stressoren en trauma en het gevolg daarvan in het fysiek lichaam.
  Zou je daar komende zoombijeenkomst wat over kunnen uitleggen/nader toelichten.
  Ook wil ik graag weten hoe je daarmee aan de slag kunt gaan om de mogelijk ‘ te verminderen’.
  Ik was al – in mijzelf – op de hoogte van de ervaring van een stapeling van stress en trauma en de reacties in mijn lichaam die maar niet meer tot rust kwamen… maar met de limbic kindling ligt daar een heldere uitleg… jammer vond ik wel dat het feitelijk bestaat en ik het niet verzin( dan zou het nog meevallen zeg maar) nu zit het dus echt tussen mijn oren;-)
  Ik hoop dat dat onderwerp nog aan bod kan komen.
  Groetjes en tot morgen
  Astrid

  #9420
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Hallo Astrid, Ik had geen bericht van deze reactie gekregen en het niet op tijd gelezen. Hopelijk is je vraag tijdens de videosessie wel voldoende beantwoord.
  Daarop aanvullend, heb de informatie over acetylcholine in de volgende reactie geplaatst.

  Het zit wel in je hoofd, maar zeker ook in je lichaam. Uiteindelijk is dit bij bijna alle ziekte zo, is mijn overtuiging. Als je stress en trauma triggers weet te verlagen, reageren je hersenen ook anders en wordt je lichaam anders aangestuurd. Daarom is het zo belangrijk om zowel lichamelijk te ondersteunen, als te werken aan de psychische en mentale kant.

  #9421
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Acetylcholine. Ik heb het in de afgelopen Zoomcall kort besproken.
  Dit is een neurotransmitter die de nervus vagus activeert waardoor het sympatisch zenuwstelsel meer tot rust komt zodat het limbisch stelsel niet blijft overreageren. Je kunt het verhogen door producten met choline te nuttigen, dit wordt in Module 2 uitgelegd.
  Maar ik begin de behandeling bij mijn clienten met het advies om Alpha GPC te gebruiken. Dit bevat acetylcholine en mijn ervaring is dat het de patientne met MCAS rustiger maakt, in het hoofd, maar ook het lichaam.
  Ik heb het ook afgelopen week in het online cursusgedeelte besproken.
  Je kunt Alpha GPC bestellen bij Nextvalley.nl.
  https://nextvalley.nl/shop/alpha-gpc/

  Gebruik in eerste instantie 1 capsule bij het ontbijt. Voel je je nog onrustig, dan kun je bij de lunch een tweede nemen en heel soms heb je er 3 per dag nodig. Neem er dan ook een bij het avondeten.

  Wordt je door het gebruik van Alpha GPC juist onrustig, dan kan dat mogelijk ontstaan door een verhoogd glutamaat gehalte in je lichaam > dus een tekort aan GABA. Dan is het zaak dat je glutamaat in je voeding verlaagd. Neem dan contact met mij op.

  #9436
  Kessie71
  Deelnemer

  Hallo Lisa, ik heb het besteld. Ik ben heel benieuwd wat ik hiervan merkt. Mijn lichaam is vaak namelijk een enorme bak onrust. Ik probeer het vaak met quercitine en mindfulness en yoga oefeningen rustiger te krijgen. Vaak met wisselend effect.

  #9439

  Hoi Lisa, ik wil het graag in poeder vorm zodat ik door andere poeders kan mengen, ook voor mijn man. Vind je de substantie in d capsule fijn genoeg daarvoor?

  Of/ en heb je wellicht een ander merk wat je voorkeur heeft, wat de poeder los levert?

  Wil het graag gaan proberen.

  Groetjes Astrid

  #9440

  Hoi Was ik nog even.

  Ik gebruik momenteel GABA als supplement bij neuropathie samen met PEA, heb je daar advies over. Ik ben ook benieuwd hoe de GABA/Glutamaat zich tot elkaar verhouden , kun je daar iets over zeggen.

  Thanks

  #9476
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Over Alpha GPC in poedervorm, geen idee, ik heb het nog nooit gezien en ook nog nooit een capsule opengemaakt.

8 berichten aan het bekijken - 1 tot 8 (van in totaal 8)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.