Stel jezelf voor

Stel jezelf voor

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Auteur
  Berichten
 • #9303
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Welkom op het forum van het MCAS Balansprogramma. We zijn met zes leden. Dit is een besloten forum, alleen de zes leden en Lisa kunnen de inhoud lezen. Je kunt jezelf hier voorstellen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan je leeftijd. Je klachten, hoe lang je deze al hebt. Maar ook je karakter en waarom je zelf denkt dat je MCAS hebt. Het is niet verplicht, maar het maakt het overleggen met elkaar wel makkelijker.

  #9311
  Ingrid Bongers
  Deelnemer

  Hallo Allemaal,
  Hoop dat het goed met jullie gaat?
  Mijn naam is Ingrid. gehuwd 61 jaar ,twee kids, eentje woont nog af en toe thuis. de oudste woont sinds twee jaar in Amerika.
  Mijn man werkt nog, zelf ben ik gestopt in 2015. Ik kreeg toen teveel klachten.
  We wonen in de Achterhoek.

  Ik heb al heel lang klachten. Heb heel veel verschillende diagnoses aan me voorbij horen gaan. van chronisch lyme tot schimmelinfecties, cvs en mcs.
  Ach het hele rijtje. Migraine hormoonproblemen, ga het niet allemaal opnoemen, vind ik zo deprimerend:) voedselintoleranties, darmklachten hoofdpijn etc.
  Afhankelijk wat de trend van dat moment was. Persoonlijk hecht ik niet aan een diagnose of hoe ze een bepaald klachtenbeeld noemen.
  Het enige wat mij interesseert is hoe ik me beter ga voelen.
  Ik ben ook gestopt met het bezoeken van reguliere artsen behalve als ik ze nodig heb voor bv bloedonderzoek of ter controle van iets.
  Ik heb wel een goed contact met m’n huisarts hoor, maar hij kan weinig voor me doen.
  ik denk ook dat mijn klachten allemaal met elkaar samenhangen ,zie het als een grote puzzel. een vicieuze cirkel die zichzelf in stand houdt
  Ben heel benieuwd of dit programma mij kan verder helpen op m’n zoektocht en het doorbreken van de cirkel.

  nou allemaal een goed weekend en tot februari.
  lieve groet, Ingrid

  #9333

  Goedemorgen,

  Ik ben Irene en net 49 jaar jong. Ik heb sinds jongs af aan steeds weer gezondheidsproblemen, altijd startend in de darm en samenhangend met een vorm van stress. Al ruim 5 jaar heb ik een onvoorstelbaar heftige histamine-intolerantie met Rosacea in het gezicht (ook oculair) en een heftige eczeem op mijn voeten en rondom mijn tenen, toen bloedens toe. Ik kan al jaren bijna niets eten en zie er in mijn gezicht gewoon vreselijk uit. Ik heb sinds twee jaar pijn op één plek in mijn buik en rugproblemen. Ik ben opgegroeid in een vervuilde omgeving en in een stressvol gezin. Ik woon al 12 jaar in Düsseldorf met twee thuiswonende kinderen (11 en 10). Ik ben een positief, energiek en gelukkig mens. Ik heb onlangs de diagnose “waarschijnlijk ADHD” gekregen. In het DISC-model ben ik overwegend geel met veel rood. Ik werk en doe heel veel verschillende dingen. Ik ben opgeleid tot trainer, coach en trainingsacteur. Op het moment heb ik fysiotherapie, ostheopathie en psychotherapie. Ik kijk er erg naar uit om aan dit programma deel te nemen en ik weet dat ik kan genezen.

  Liefs, Irene

  #9334

  Welkom Ingrid, dank je voor je verhaal! Dat zeg je heel goed, alles hangt samen en is een grote puzzel. Ik ben al een eind op weg om die te leggen. Ik hoop hem hier samen met anderen verder in elkaar te leggen. Ik stel voor dat we proberen, vertellen over klachten hier niet als klagen of negatief te zien (wat ik elders net als jij ook zo zie/voel), alleen met delen kunnen we elkaar helpen en de puzzelstukjes vinden en leggen. Knuf.

  Liefs, Irene

  #9351
  Joke Olsthoorn
  Deelnemer

  Ik zal me ook even voorstellen.
  Ik heet Joke, ben 72 jaar. Getrouwd. Al jaren gepensioneerd. Ik heb 3 kinderen en zes kleinkinderen. Ben altijd actief geweest. Werken, sporten, klussen, veel hobby’s. Samen met mijn man actief camperaar. Dat blijkt een voordeel te zijn, omdat je dan zelf kookt en daardoor in welk land dan ook een dieet goed vol te houden is.
  Ik ben al jaren zoekende. Het bekende verhaal. Veel klachten. Veel onderzoeken. Geen oplossing. “Het is complex, maar aan je maag, lever, hart, enz….. ligt het niet”
  Bij een diëtiste kreeg ik het advies om het FodMap dieet te volgen. Ik at al Lactose- en glutenvrij. De iriscopiste constateerde dat ik veel histamine in mijn lichaam had. Ik ben toen ook histaminearm gaan eten. Dat leek de eerste maanden goed te helpen. Ik had veel last van oedeem en dat verdween en is nu nog steeds weggebleven. Jammer genoeg kwamen de overige klachten: o.a. benauwdheid, misselijkheid, trillerig zijn en hele slappe benen hebben terug en wordt dat steeds heviger.
  Ik dacht het afgelopen jaar met 2x per week zwemmen en elke ochtend met Nederland in beweging mee te doen goed bezig te zijn. Lekker aan je conditie werken. Helaas werkte dit negatief. Ik begon me steeds beroerder te voelen.
  Ik heb nu mijn hoop gevestigd op het MCAS balans programma. Ik herken veel in de verhalen van Lisa.
  Tot zaterdag.
  Joke

  #9355

  Hi Joke, dank je voor je verhaal. Erg herkenbaar. Vooral dat dingen die eerst leken te helpen, steeds minder helpen en klachten erger worden. Bij mij werkt sporten ook negatief. Dan komt er alleen maar meer histamine vrij. We gaan ervoor. Tot morgen!

  Groetjes, Irene

  #9369

  Goedemiddag Allemaal,
  Mijn naam is Astrid, ik ben 54. Heb een dochter van 20 die nog thuiswoont en al 21 jaar een leuke partner.
  Mijn hele leven is mijn lichaam een graadmeter geweest over hoe het fysieke reageert op de psyche zeg maar. Van jongsaf aan Diagnoses als ME, CVS, Gluten en lactose intolerant. Ik ben me al sinds mijn 25e bewust van histamine en er is bij mij destijds een allergie vastgesteld voor perubalsem en sorbinezuur. De allergoloog zei. Het gemakt daarvan is dat je eigenlijk allergies ben voor alles. Wat klopt. Qua eten geen rood, geen nachtschade, geen oude kaad, wijn enz enz.. Maar ook geen enkele cremes of shampoo kan ik verdragen op mijn huid. Ik heb standaar een Epi-pen bij me, maar ik heb die nog nooit gebruikt omdat ik na een ker een anafalctische aanval nooit meer enig risico heb genomen.Verder heb ik sinds mijn 25e de diagnose hypotheriode en gebruik ik euthyrox 100 mcgr. Pas in 2014 kwamen ze er achter dat ik in aanleg maar een halve schildklier heb.
  Daarnaast heb ik sinds 2014 de werk-diagnose MS. Deze kreeg ik omdat ik een hersentumor had( zou hebben) en een open hersen operatie zou moeten ondergaan. Mijn dochter was toen 10. Ik heb toen in 6 weken mijn eigen anti-kanker- hertsel programma gevolgd. Anti stress en ketogeen programma samengesteld met hoge concentraties groene thee, Vitamine C,D,B,protheolitische emzymen, curcuma, selenium en allerlei andere supplementen, Tesamen met meditatei en yoga en frequneties. Filer mijn water en eet zo veel mogelijk biologisch.
  Dit heeft geholpen. De tumor was geslonken en de Operatie werd 8 uur voor de OK- ik was al opgenomen-gecanceld. De plek was gehalveerd in omvang en de neurochirurg stond voor een raadsel, maar adviseerde me vooral door te gaan waar ik mee bezig was en hij ging nu zeker niet opereren. In het Erasmus MS wisten ze zich geen raad met de oorsprokelijke diagnose. Via zoektochen lang TIA’s etc. werd het -werkdiagnose- Multiple Sclerose. Ik heb met een terugwerkende anamnese al MS-klachten sinds mijn tienerjaren.
  Tot op heden heb ik mijn MS behandeld door mijn eigen aanpak en wanneer ik een relapse had me nooit laten verlijden tot de standaard protocollen en medicatie. En dat werkt aardig.
  Aan het begin van Covid had ik extreme huidklachten. Echt een aanval. Mijn hoofd, nek en gezicht rood en dik. Ook in mijn hoofd was het alsof ik grote ontstekings-reacties had. Regulier konden ze daar niets mee. Maar ik was en ben nog steeds erg benieuwd hoe Covid werk samen met MCAS en Histamine en dus met het gehele immuunsysteem. Ik ben niet gevaccineerd en heb twee jaar lang exposure aan mensen niet opgezocht, en ik ben nog steeds erg behoedzaam. Ik heb ook al twee jaar deep reseacrh gedaan naar coci, cytokinens, antistoffen, immuunreacties etc en heb zo mijn vermoeden, maar hoop nog veel meer van Lisa te leren, ook op dit stuk. Heb al vel goede dingen gelezen van haar.
  De laatste 2-3 jaar wordt ik echter steeds allergischer geworden voor alles.Ik kan nu ook geen wc papier meer verdragen, van karton krijg ik dikke ogen en geen enkele creme, ook niet wat eerder wel kon.
  Ik woon helaas in Hoek van Holland, bij zee, maar ook in de buurt van de Maasvlakte. De lucht hier is niet zo schoon meer zeg maar.
  Wel is het zo dat ik de laatste jaren met een psycholoog werk en daar ( niet onverwachts) veel complexe ptss uit is gekomen.
  Ik weet dat stress het immuunsysteem triggert en daarom erg voorzicht met behandelingen en hertraumatisering, ik geloof daar niet in omdat mijn lichaam duidelijk aangeeft daar niet al te veel mee te doen omdat het gewoon ‘offline’ gaat.
  Momenteel heb ik een hielspoor die slecht hersteld en mijn darmen kunnen echt wel weer op de rit.
  Ik hoop veel van Lisa te leren en wil nu eindelijk echt de onderste steen boven. Maar vooral lijkt het mij fijn mijn lichaam weer – of misschien wel voor het eerst in 40 jaar- in rust te krijgen en mijn allergieën en immuunsysteem te helpen. Ik wil dat op een natuurlijke wijze doen en daarom ook mijn dieet zo samenstellen dat ik jaren vooruit kan en me fitter voel en mijn lichaam help en geen verder schade te breng. Het leven heeft veel van mijn fysieke lijf gevraagd. Dus ik kijk uit naar dir programma en ben heel benieuwd. Tot vanavond. Groetjes Astrid ( Thanks for sharing 😉

  #9370

  Hi, leuk om jullie te hebben „gezien“. Mijn internet flipte tussendoor behoorlijk, volgende keer ga ik lekker op kantoor zitten. Ik heb een technisch vraagje: Ik kom als ik me op de website aanmeld (telefoon), niet via de groene button „forum“ op het forum. Ik krijg dan de melding dat de server niet gevonden wordt. Met de link van Lisa uit de mail kom ik hier, bij het voorstelrondje. Was er nu ook een topic voor week 1 en hoe kom ik daar? Hebben anderen ook dat de button forum niet lukt? De button community lukt wel, dan land ik op facebook.

  Groetjes, Irene

  #9371

  Oh ik zie nu ook de andere topics joehoe. Maar via een omweg. Dus de vraag omtrent de button blijft nog.

  #9375

  Hi Irene en allemaal. Ik heb het zelfde euvel met het forum.;)
  Groetjes Astrid

  #9377

  Ja, ik neem de link uit de mail, meld me aan, kom in voorstellen, klik op het woord „leden“ bovenin, daarna op „MCAS Balansprogramma“ en dan zie ik alle topics.

  #9380
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Hallo dames,
  Ik zie dat Astrid al gezien heeft hoe je bij alle forum topics komt. Ik heb het net even op de PC gecontroleerd met de volgende stappen: je logt in en op de website zie je nu in het menu bij het MCAS Balansprogramma in de dropdown ook de tab ‘Forum’, als je daar op klikt, komt je op het forum met alle topics. Ik heb het nog niet op de telefoon gecontroleerd, dat ga ik nog doen.

  #9385

  Dank je. Ja op de pc had ik dat wel gevonden, op mijn mobiel niet.

  #9386
  Kessie71
  Deelnemer

  Hallo allemaal,
  Ik ben Esther. Ik ben 52 en samenwonend met mijn vriend in Haler in Limburg. Ik heb ongeveer sinds ik werk diverse klachten. Een soort van hooikoorts (nooit echt aangetoond, maar antihistamine werkt) en lactose en gluteninterantie. Mijn klachten zijn vooral spierpijn, kortademig, hersenmist en misselijkheid. En een erg onrustig gevoel in mijn lichaam. Ik houd van lange afstanden wandelen, festivals en concerten en verre reizen maken. Op dit moment ben ik op Bali, daarom was ik niet bij de meeting. Eigenlijk heb ik bij al deze activiteiten klachten. Ik reageer eten, warmte en koude, drukte en hard geluid en inspanning. Een combinatie van meerdere van deze factoren maakt de reactie heftiger. In de zomer komt daar hooikoorts bij, waardoor ik nog sneller reageer. Gelukkig helpt het voor mij om quercitine te nemen. Hiermee verdwijnen veel van de klachten, maar ik heb wel behoorlijke hoeveelheden nodig. Ik hoop door het programma meer inzicht te krijgen in wat deze klachten veroorzaakt en of ik er zelf iets aan kan doen. De laatste jaren zijn de klachten toegenomen, waarschijnlijk door stressvolle thuissituatie, een verhuizing en ik denk zelf ook door de COVID inentingen.

  #9387
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Welkom Esther, dank je wel voor je verhaal. Ik hoop dat je snel je draai zult vinden in het programma.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 15)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.