Vragen over Biofilm Detox

Vragen over Biofilm Detox

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Auteur
  Berichten
 • #9496
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  De Biofilm detox is een document met daarin de uitleg over de detox en welke middelen je daarbij kunt gebruiken. Je hoeft niet alle opgegeven middelen op hetzelfde moment te gebruiken.

  Kies een week uit waarin je geen of weinig afspraken hebt zodat je, als het nodig is, kunt slapen en uitrusten.

  Betreft voeding als je al histamine arm eet, deze week geen bloemkool, asperge, ui, knoflook, gember gebruiken.
  Betreft Minami Plus: dit is de soort die je moet hebben: https://www.minami.be/producten/morepa-plus
  LactoBif30 is prima.

  Betreft gebruik van alle middelen: voeg per dag 1 middel toe om te zien hoe je lichaam op het middel reageert.
  Begin met de laagste dosering, dus moringa 1 tablet, of als je heel gevoelig bent, een kwart of half tablet. Moringa niet nemen als je problemen hebt met salicylaat.

  Collageenpoeder: begin met een kwart theelepel, bevalt dit goed, verhoog dit dan na drie dagen met een kwart en steeds per drie dagen, of langer, verhogen tot een theelepel. Het kan zijn dat je er niet goed op reageert, neem dan een mespuntje en verhoog het steeds per drie dagen met een mespuntje. Je lichaam moet dan heel langzaam wennen. Bij mijzelf duurde het enkele maanden. Inmiddels kan ik het prima verdragen en kan ook bottenbouillon en andere histaminerijke producten verdragen. Langzaam opbouwen is de truc.

  Voel en luister.
  Vertel hoe je je voelt, vooral als je je niet goed voelt en vertel wat je de dag ervoor hebt gedaan. Dan kan ik kijken wat je het beste kunt doen.

  • Dit onderwerp is gewijzigd 3 maanden, 2 weken geleden door Lisa Goudzwaard.
  #9500
  Ingrid Bongers
  Deelnemer

  hi Lisa, hoe lang kun je vers gemaakt orka sap bewaren denk je.
  weet jij ook als je wilt ontzuren met bicarbonaat of dat het maagzuur nadelig beïnvloedt?
  ph in de darmen is bij mij wel te hoog. basisch
  ben benieuwd wat dat doet als ik bica drink in de ochtend.
  wat het verschil gaat maken in de maken met verteren eten en in de darm die te hoog ph heeft?

  #9501
  Ingrid Bongers
  Deelnemer

  O ja en wat vind jij van glutamine poeder voor leaky gut,
  of adviseer jij hiervoor juist collageenpoeder?

  #9511
  Joke Olsthoorn
  Deelnemer

  Hi Lisa, hierbij mijn vragen:

  Ik ben vandaag met de Biofilm detox begonnen. Gisteren heb ik eerst een Serrapeptase capsule genomen. Ik kreeg overdag geen heftige reactie. Wel ‘s middags wat hoofdpijn. Gisterenavond was ik duizelig toen ik naar bed ging en vannacht werd ik rond 5 uur misselijk en duizelig wakker. Ik heb gisterenavond wel een heel klein beetje histamine gezondigd. Ik had een soort nasi gemaakt. Helemaal histamineproof, maar van de zelfgemaakte satesaus heb ik toch wel een heel klein beetje genomen. Dat was het enige. Is de reactie dan van de Serrapeptase of van dat kleine beetje pindasaus? Dat deed ik in het verleden wel vaker, zonder reactie.

  Door die reactie durfde ik vanmorgen niet voluit te gaan detoxen.
  Ik ben begonnen met OKRA water en 1 probiotica.
  Bij het ontbijt heb ik een kop Cistus thee + 1 tabletje moringa genomen.
  Daarna ontbijt van groene groenten, rundvlees en eierdooier.

  Is het de bedoeling om langzaam de verschillende pillen toe te voegen of zoals bij de moringa eerst een halve of hele, daarna 2 enz.
  Of kan ik morgen gewoon alles proberen als ik vandaag goed doorkom?

  Nu zet ik steeds de kookwekker voor het water en ik heb mijn 2e kop thee ook genomen.
  Ik voel me wat duizelig, maar verder gaat het wel.

  Ik heb de volgende vragen:
  Ik slik 2 medicijnen. Een voor m’n hart en 1 voor m’n maag. Die blijf ik, neem ik aan gewoon innemen deze week. Kan ik bij de maagpil wel ook de gastrazyme nemen deze week?

  Wat mag je nemen als je tussendoor erge trek krijgt?

  Mag je naast de groenten en vlees en ei ook iets van quinoa of mungbonen? Om voor de avondmaaltijd wat meer vulling te hebben.

  Het groen van de prei mag je die nemen? En het groen van bosuitjes?

  Mag broccoli. Is groen, maar wel familie van de bloemkool?

  De sole laat ik deze week even staan?

  Over de Cistus Icanus thee heb ik ook nog een vraag.
  Ik zet de thee in een kleine theepot. Genoeg voor 3 kopjes. Laat ik de blaadjes erin zitten voor een 2e serie van 3 koppen of neem ik liever nieuwe thee?

  Het OKRA water ziet er niet uit, zo sluimerig, maar is best te drinken 🙂

  Het is een hele planning, maar ik geloof dat ik het verder wel onder controle heb. Geen afspraken deze week, dus ik kan me helemaal met het detoxen bezig houden.

  #9514
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Ingrid, ik zou het okrawater niet langer dan drie dagen bewaren.
  Natrium Bicarbonaat zal het maagzuur niet verlagen. Het is een zout en zout is een deel van het maagzuur. Het verlaagt de pH in je bloed en organen.
  Ik heb je volgens mij, geen natrium bicarbonaat geadviseerd toch?
  Ik gebruik geen glutaminepoeder bij mijn clienten omdat ze hier vaak te gevoelig op reageren. Het kan als het niet goed wordt omgezet, histamine verhogen.
  Voor iedereen: gebruik alleen de middelen die ik adviseer en ga niet op eigen initiatief er van alles bij gebruiken, dit kan contraproductief werken.

  #9516
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Joke, hierbij mijn antwoorden:

  Probeer echt niet te zondigen, zeker niet als je nieuwe middelen uitprobeert. Dan weet je dus nu niet waar de reactie van kwam. Zoals je het omschrijft lijkt het de serrapeptidase, maar 100% zeker weten we dat nu niet.
  Ik adviser je om de vragen over medicijn gebruik aan je arts of apotheek te stellen. Gastrazyme werkt herstellend voor de maag, mogelijk werken de twee elkaar tegen. Gastrazyme werkt niet direct maagzuurverhogend. Er zit wel Betaine HCI in, zei het wel een lage dosering. Zolang je niet met de medicatie stopt, weet je ook niet of Gastrazyme werkt. Dus ik zou een paar dagen stoppen om te zien wat Gastrazyme op kan vangen.

  Erge trek opvangen:
  Als je eieren of alleen eidooier kunt verdragen kun je dat tussendoor eten, of een andere eiwitbron met vetten. Dus extra kip of een biefstuk. Als je voldoende eiwitten en vetten eet, gaat je trek tussendoor helemaal weg. Het is echter wel een transitieperiode van 1 à 2 weken waarin je lichaam moet wennen energie te halen uit vetten in plaats van koolhydraten. Je kunt daarnaast natuurlijk ook zoveel groenten eten als je wilt. Dus eet groenen, eiwitbronnen en vet tot je je verzadigd voelt. Kijk wel bij vetten of je er geen reactie op krijgt. Vaak gaat olijfolie of kokosolie wel goed , er zijn ook genoeg mensen die wel tegen boter of ghee kunnen, dan kun je tussendoor een blokje roomboter of ghee nemen, je kunt ook in de thee op laten lossen.

  De quinoa en mungbonen kunnen als dit in je advies geschreven staat. Ik dacht bij jou was dit geloof ik 50 gram koolhydraten uit koolhydraatproducten naast de groenten? Dus dan kun je dat nemen.

  Groen van ui en lente-ui en broccoli, nee die mag je niet gebruiken, goed dat je dit vraagt. Boerenkool, spruitjes en radijsjes ook niet. En als je lichaam goed reageert op rundvlees is dat nu de beste vleessoort om bij de detox te eten.

  Betreft de supplementen, dat is geheel afhankelijk van hoe gevoelig je lichaam is, dat is bij iedereen weer anders. Ik adviseer bij heel gevoelige mensen de supplementen een voor een toe te voegen. Heb je echter ervaring bij het nemen van meerdere nieuwe supplementen en had je daar geen last van dan kun je er meerdere toevoegen. Kijk zelf even wat goed voelt.

  Bij Sole is even heen en weer schudden en 5 minuten laten staan voldoende, je hebt nu een voorraad die je in de koelkast bewaart en je een week kunt gebruiken.

  Voor Cistus incanus thee, het is sterk hè. Toch zou ik steeds nieuwe blaadjes gebruiken. Het gaat om het hars op de blaadjes, dus niet om stoffen in het blad zelf. Die werken ook wel, maar het hars is dus het belangrijkst, dit geeft ook de geur.

  Heel veel succes!!
  en een fijne week!

  #9519
  Kessie71
  Deelnemer

  Hoi Lisa, in mijn advies staat dat ik rauwe room moet innemen. Kan dit ook yoghurt zijn, want room kan ik niet vinden. En mag dit ook in de detox week? Of geldt dan alleen het dieet uit de beschrijving?

  #9528
  Joke Olsthoorn
  Deelnemer

  Lisa, morgen is mijn laatste detox-dag. Het is me meegevallen. Was best te doen. Ik heb alleen weinig gemerkt van slijm. Misschien komt dat nog?
  Ik heb wel wat vragen:

  Is er een protocol om weer terug naar “normaal” te gaan?

  Okra hoeft niet meer? Of nu alleen als groente gebruiken?

  Cistus icanus thee blijven drinken? Af en toe?

  De moringa tabletten – Bacillus subtilus – Minami – Saccharomyde Boulardii kunnen voorlopig weer in de kast?

  Stap ik zaterdag direct over op de voedingsadviezen met de bijbehorende supplementen uit het darm- en mineralenonderzoek?

  Hoor het graag.
  Gr. Joke

  #9529
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Hallo Esther, ik zie dat je je bericht al drie dagen terug hebt geplaatst. We hadden afgesproken, dat als we iets op het forum gingen plaatsen, we dit via whatsapp even melden. Het systeem geeft de notificaties niet door, ik weet niet waarom. Maar ik denk dat je dat wellicht gemist hebt bij het terugkijken van de Zoomcalls.

  Betreft de rauwe room, het mag ook melk zijn, maar is veel minder geconcentreerd, dus bevat minder voedingsstoffen. Yoghurt mag sowieso niet, dat is een gefermenteerd product en bevat histamine. Je mag de room of melk ook tijdens de darmdetox gebruiken.
  Kijk hier voor adressen: https://www.hetkanwel.nl/rauwe-melk-kopen-bij-de-boer-adressen-nederland/

  #9530
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Heel goed gedaan Joke! Er komt niet bij iedereen in een keer slijm vrij, het kan ook geleidelijk gaan en is ook afhankelijk van hoe dik je biofilm was.

  Is er een protocol om weer terug naar “normaal” te gaan? >Nee, je kunt je opgegeven advies oppakken.

  Okra hoeft niet meer? Of nu alleen als groente gebruiken? > Alleen als groente.

  Cistus icanus thee blijven drinken? Af en toe? > Ja, dat kun je doen.

  De moringa tabletten – Bacillus subtilus – Minami – Saccharomyde Boulardii kunnen voorlopig weer in de kast? >Moringa, minami en bacillus subtilis kun je blijven nemen, potjes opmaken.

  Stap ik zaterdag direct over op de voedingsadviezen met de bijbehorende supplementen uit het darm- en mineralenonderzoek? >Ja.

  #9547

  Vraagje, Heb je een alternatief voor de Cistus Incanus thee. Ik ben daar namelijk ècht allergies voor
  En verder vroeg ik me nog af over het gekookt zzijn van de groente. Wanneer het gaat over de vezels
  Ik heb van een ortho arts gehoord ( bij behadneking van kanker enzo) dat je ook de sappen van deze groente mag, mits vers gemaakt in de slowjuicer, Inderdaad omdat vezels te har werken zijn voor de darmen, Hoe kijk jij aan tegen sappen zonder vezels in det detox programma?
  Thanks;-)

11 berichten aan het bekijken - 1 tot 11 (van in totaal 11)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.