Vragen over module 5

Vragen over module 5

Tags: 

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Auteur
  Berichten
 • #9880
  Joke Olsthoorn
  Deelnemer

  Ik heb een vraag over de gal. In les 2 van module 5 wordt hij uitgebreid besproken.
  Het onderwerp eindigt met de zin:

  Door je galblaas gezond te houden, kun je de ontgiftingsfunctie van je lichaam optimaliseren en je algehele gezondheid en welzijn verbeteren. Vergeet niet dat de galblaas een stille held is die een belangrijke rol speelt in het beschermen van je lichaam tegen schadelijke stoffen.

  Maar wat te doen als je geen galblaas meer hebt. Ik heb 2 dochters (tweeling). Bij allebei is niet lang na elkaar de galblaas verwijderd. Ik heb ze de informatie over de galblaas laten lezen en ze kwamen allebei met de vraag: wat moet je doen als je geen galblaas meer hebt.

  Het betreft dus niet mijzelf, maar ik ben er heel erg benieuwd naar. Temeer ook omdat ik ze graag help voorkomen dat ze ontgiftingsproblemen krijgen.

  Gr. Joke

  #9886
  Lisa Goudzwaard
  Sleutelbeheerder

  Goeie vraag Joke.
  Je kunt zonder galblaas leven, er wordt dan gal direct aan de dunne darm afgescheiden. Het enige nadeel is dat het gal dan dunner en minder geconcentreerd is en als je iets vets eet, is er dan niet instant een afgifte van gal, omdat dat dan eerst door de lever afgegeven moet worden. De galblaas maakt het galsap dikker en er is altijd een voorraadje zodat je als je iets met vet eet, het goed afgebroken kan worden. Heb je geen galblaas, dan kun je beter kleinere maaltijden eten en niet heel veel vetten. Ook moet je opletten dat de vetoplosbare vitaminen (A,D,E,K) op peil zijn.

  #9887
  Joke Olsthoorn
  Deelnemer

  Dank je wel. Duidelijk. Ik ga het aan ze doorgeven.

3 berichten aan het bekijken - 1 tot 3 (van in totaal 3)
 • Je moet ingelogd zijn om een antwoord op dit onderwerp te kunnen geven.