Eerste hulp bij Histamine Intolerantie

Eerste hulp bij Histamine Intolerantie

De cursus bestaat uit 5 hoofdstukken met ieder 4 lessen.

  1. Wat is Histamine Intolerantie?
  2. Diagnose
  3. Hormoonbalans en histamine
  4. Beginnen met therapie
  5. Heling met natuurlijk voeding.

In hoofdstuk 1 kijken we naar histamine intolerantie is , hoe het ontstaat, wat de oorzaken zijn en wat de invloed is van stress.

In hoofdstuk 2 kijken we naar de verschillende mogelijkheden voor diagnose, wat is de beste diagnosevorm, wanneer laat je genetisch onderzoek doen, je leert wat methylatie is en waarom dat belangrijk is en we kijken naar mogelijke de bron van jouw klachten.

In hoofdstuk 3 kijken we naar de hormonen; welke hormonen belangrijk zijn bij histamine intolerantie, goede en slechte hormonen, de overgang en naar voeding met hormonen die histamine intolerantie beïnvloeden.

In hoofdstuk 4 kijken we naar therapie, ofwel het heelproces. Hoe kun je helen met voeding, hoe weet je wat jouw triggerfoods zijn en hoe breng je je lichaam weer in balans met als basis een stel gezonde darmen!

In hoofdstuk 5 richten we ons op helende natuurlijk voeding, krijg je tips bij het koken en zorg je dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt.

Tot slot bespreken we de cursus Histamine Intolerantie behandelen. Dit is een programma waarin we diep alle facetten ingaan die betrokken zijn bij histamine intolerantie en wordt je stap-voor-stap meegenomen op het helingsproces in je lichaam.

Wat klanten zeggen over Mestcelactivatiesyndroom.nl

“Het traject bij Lisa (wat ik startte vanwege oxalaat problematiek) heeft mij verder op weg geholpen op mijn pad naar heling.
Ik heb heel krachtige en waardevolle inzichten gekregen in mijn te bewandelen pad, en het voornaamste is dat ik tijd mag nemen voor mijn herstel.
Ik wilde namelijk ergens diep van binnen tóch de quick fix maar gedurende het traject werd mij duidelijk dat dit mij niet dient en juist stress geeft.
Inmiddels ben ik van mijn meest vervelende symptoom (namelijk brandende handen) af, en ik merk dat ik zelfs oxalaten weer iets beter verdraag.
Ik vervolg mijn pad op het  animal-based voedingspatroon, ik voel me goed en sterk.
Ook hierin vond ik het zo fijn dat Lisa bijvoorbeeld het nut van orgaanvlees onderstreepte, wat voor mij persoonlijk goed werkt.
Het gaat soms tegen het narratief in, daar hou ik van.
Wat ik fijn vond in de begeleiding van Lisa is dat ze duidelijk is in haar communicatie, je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.
Bedankt Lisa!”

– Manon (30 jaar)
Ik heb een jaartraject met Lisa gedaan. Mijn klachten waren misselijkheid, overgeven, vaak hoofd- en nekpijn. Altijd veel lucht in mijn buik en hartkloppingen. De huisarts kon na veel onderzoeken geen oorzaak vinden, voor de artsen was ik gewoon “gezond”.
De kuur, of beter gezegd lifestyle die Lisa mij voorschreef was in het begin best moeilijk. Fysiek en mentaal.
Soms wilde ik stoppen, maar uiteindelijk, na de “breaking point” ging alles langzaam aan het verbeteren. 
Na 9 maanden therapie bereikte ik het punt waarop mijn gezondheid beter was dan daarvoor . Sindsdien gaat het steeds beter.
Kan ik meer dingen doen, heb meer energie, en kan vrijwel alles eten.
Soms keren oude symptomen terug, maar de trendline is in de goede richting.
Dus even geduld. (Na 1 jaar ben je ook sterker mentaal en kun je rustig alles afwachten).
De traject heeft mij ook veel inzichten gegeven in wat is goed en wat is niet. Dit zie ik als een investering in de toekomst. 
Ik heb het gevoel dat Lisa mijn problemen als uitdaging voor haar ziet en ze heel erg gericht om te helpen (bijna een sportieve drive), soms was ze meer gemotiveerd dan ik, en dat helpt tijdens moeilijke fases. 
Ik ben hartstikke blij dat ik de privilege en de kans heb gehad om met Lisa samen te werken.
– Petra (39 jaar)