Histamine Intolerantie behandelen

Histamine Intolerantie behandelen

Bij deze ONLINE CURSUS is het aan te bevelen eerst de cursus Eerste Hulp bij Histamine Intolerantie te volgen gevolgd zodat je over de basiskennis over histamine intolerantie beschikt. Het is natuurlijk ook als losse cursus te volgen als je al weet wat histamine intolerantie is. 

Het programma bestaat uit 8 hoofdstukken en ieder hoofdstuk wordt afgesloten met één of twee opdrachten. Deze doe je voor jezelf en hoef je niet te delen, het mag wel, er is een forum gekoppeld aan deze cursus. Hier kun je ervaringen delen en vragen stellen.

Stap 1: In stap 1 kijken we naar wat stress met je doet en je leert waarom we deze cursus met stress beginnen. We kijken naar histamine in je lichaam, histamine in voeding en histamine in de hersenen. Je leert ook wat angst en depressie met histamine te maken hebben.

Stap 2: In deze stap kijken we het met je darmgezondheid is. Je leert over wat de invloed is van aandoeningen als SIBO, Lekke Darm, Schimmels en parasieten op histamine intolerantie. Je leert ook hoe je deze aandoeningen kan verhelpen en je leert welke probiotica je het best kunt gebruiken.

Stap 3: Na de darmen gaan we in deze stap naar de lever. Je leert welk enzym daar belangrijk is en hoe je lever ontgift en waarom je overgevoelig kunt zijn voor medicatie en supplementen. Tenslotte leer je hoe je je lever schoon kunt maken zodat de histamine gevoeligheid minder wordt.

Stap 4: In deze stap kijken we naar histamine en ontstekingen. Je leert waarom ontstekingsremmend eten goed voor je is. Ook kijken we naar auto-immuunziekten en histamine intolerantie en naar de stoffen oxalaat en salicylaat.

Stap 5: We kijken naar de methylatie, zware metalen en gen mutaties. Drie factoren die de gezondheid flink kunnen verstoren. Je leert wat methylatie is en hoe zware metalen je lichaamsprocessen verstoren en hoe je deze verstoringen kan verhelpen.

Stap 6: De juiste voeding bij histamine intolerantie, wat is dat? Welke voedingsstoffen heb je nodig en welke juist niet? In dit hoofdstuk leer je jezelf te ondersteunen met de juiste keuzes.

Stap 7: In deze stap leer je wat bij histamine intolerantie de beste manier van bewegen is en wat dit voor je lichaam en geest doet.

Stap 8: In deze laatste stap onderzoek je wat jouw persoonlijke voedingsplan is en ga je deze uitvoeren.

Wat klanten zeggen over Mestcelactivatiesyndroom.nl

“Het traject bij Lisa (wat ik startte vanwege oxalaat problematiek) heeft mij verder op weg geholpen op mijn pad naar heling.
Ik heb heel krachtige en waardevolle inzichten gekregen in mijn te bewandelen pad, en het voornaamste is dat ik tijd mag nemen voor mijn herstel.
Ik wilde namelijk ergens diep van binnen tóch de quick fix maar gedurende het traject werd mij duidelijk dat dit mij niet dient en juist stress geeft.
Inmiddels ben ik van mijn meest vervelende symptoom (namelijk brandende handen) af, en ik merk dat ik zelfs oxalaten weer iets beter verdraag.
Ik vervolg mijn pad op het  animal-based voedingspatroon, ik voel me goed en sterk.
Ook hierin vond ik het zo fijn dat Lisa bijvoorbeeld het nut van orgaanvlees onderstreepte, wat voor mij persoonlijk goed werkt.
Het gaat soms tegen het narratief in, daar hou ik van.
Wat ik fijn vond in de begeleiding van Lisa is dat ze duidelijk is in haar communicatie, je weet waar je aan toe bent en wat je kunt verwachten.
Bedankt Lisa!”

– Manon (30 jaar)
Ik heb een jaartraject met Lisa gedaan. Mijn klachten waren misselijkheid, overgeven, vaak hoofd- en nekpijn. Altijd veel lucht in mijn buik en hartkloppingen. De huisarts kon na veel onderzoeken geen oorzaak vinden, voor de artsen was ik gewoon “gezond”.
De kuur, of beter gezegd lifestyle die Lisa mij voorschreef was in het begin best moeilijk. Fysiek en mentaal.
Soms wilde ik stoppen, maar uiteindelijk, na de “breaking point” ging alles langzaam aan het verbeteren. 
Na 9 maanden therapie bereikte ik het punt waarop mijn gezondheid beter was dan daarvoor . Sindsdien gaat het steeds beter.
Kan ik meer dingen doen, heb meer energie, en kan vrijwel alles eten.
Soms keren oude symptomen terug, maar de trendline is in de goede richting.
Dus even geduld. (Na 1 jaar ben je ook sterker mentaal en kun je rustig alles afwachten).
De traject heeft mij ook veel inzichten gegeven in wat is goed en wat is niet. Dit zie ik als een investering in de toekomst. 
Ik heb het gevoel dat Lisa mijn problemen als uitdaging voor haar ziet en ze heel erg gericht om te helpen (bijna een sportieve drive), soms was ze meer gemotiveerd dan ik, en dat helpt tijdens moeilijke fases. 
Ik ben hartstikke blij dat ik de privilege en de kans heb gehad om met Lisa samen te werken.
– Petra (39 jaar)